Flanders Synergy let's work together
2-daagse nascholing instrumenten onderwijs slim organiseren
2-daagse nascholing instrumenten onderwijs slim organiseren

2-daagse nascholing instrumenten onderwijs slim organiseren

Opzet

Na de 5-daagse basisopleiding onderwijs slim organiseren kunnen pedagogische en andere begeleiders/coördinatoren zich verder verdiepen in de principes van innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) via een 2-daagse nascholing. Op een inspirerende locatie worden allerlei handvatten en instrumenten aangereikt die vervolgens kunnen toegepast worden in de eigen scholen.

Volgende instrumenten, die we gebruiken bij het begeleiden van de scholen in onze lerende netwerken, zullen onder meer aan bod komen:

  • Scrum veranderen in de praktijk: werken met korte maar integrale verandersprints, waarbij medewerkers worden betrokken om steeds verder te denken en verder te werken
  • Teambevoegdheden bepalen
  • Opbouw van het teamcharter
  • Teambord: een team helpen om op een visuele en transparante manier samen te werken aan het invullen van haar teamopdracht
  • Teamintervisie

​Maar we beginnen de 2-daagse nascholing met een inspiratiesessie over de impact van nieuwe technologie op scholen. We zijn deze twee dagen immers te gast bij het Co-CreationLab in Zele, een hotspot voor kennis en ideeën. Het Co-CreationLab is een platform dat technologiebedrijven met toekomstvisie samenbrengt op een bijzondere locatie. Tijdens de inspiratiesessie worden allerlei nieuwe technologieën voorgesteld en gedemonstreerd, en gaan we brainstormen over hoe we deze kunnen inzetten in de scholen.

Voor wie?

Deze nascholing staat open voor pedagogische en andere begeleiders met de nodige basiskennis van onderwijs slim organiseren (5-daagse basisopleiding onderwijs slim organiseren gevolgd of actief in een lerend netwerk), maar ook voor interne procesgeleiders/verandercoördinatoren binnen de scholen van onze lerende netwerken of andere onderwijsinstellingen die zich slim organiseren.                            

Wanneer?

Woensdag 22 en donderdag 23 november 2017 (zonder overnachting). We starten telkens om 9u00.

Waar?

Co-CreationLab, Lokerenbaan 70, 9240 Zele

Kostprijs

240 euro (excl. BTW) per deelnemer voor een 2-daagse zonder overnachting.

  • Korting voor leden van Flanders Synergy: pedagogische begeleiders van GO! en Broeders van Liefde kunnen rekenen op een 20% korting, gezien de centrale diensten van GO! en BvL Ambassadeur zijn van Flanders Synergy.

Inschrijven

Interesse? Stuur dan een mail naar Ann Moerenhout.