Flanders Synergy let's work together
Inspiratiesessie 'Het Nieuwe Werken' bij de Provincie Antwerpen
Inspiratiesessie 'Het Nieuwe Werken' bij de Provincie Antwerpen

Inspiratiesessie 'Het Nieuwe Werken' bij de Provincie Antwerpen

Einde 2018 verhuizen de medewerkers van het Provinciehuis Antwerpen naar een spiksplinternieuwe toren. In aanloop naar deze verhuis heeft men de voorbije jaren bij de provincie heel wat initiatieven en pilootprojecten gelanceerd om principes van Het Nieuwe Werken in de praktijk om te zetten. Zelf spreken ze er niet over Het Nieuwe Werken maar over ‘Waaierwerken’: een waaier van mogelijkheden wordt aangeboden waar medewerkers zelf uit kunnen kiezen hoe ze hun werk het best kunnen uitvoeren. Die waaier omvat het optimaliseren van dossierbeheer, resultaatgericht werken, flexibele werkplekken, thuiswerk, flexibele ICT en veel meer.

Op maandagnamiddag 11 juni organiseren Flanders Synergy, Attentia en Idewe een inspiratiesessie bij de Provincie Antwerpen. Alex Van Loon, adviseur Projectwerking en Organisatieontwikkeling, geeft toelichting bij hun aanpak. Nadien staan we ook nog even stil bij het verband tussen Het Nieuwe Werken en innovatieve arbeidsorganisatie.

Voor wie?

Leden van Flanders Synergy, en klanten van Attentia en Idewe (preventieadviseurs, HR, facility, ...) die geïnteresseerd zijn en/of bezig zijn met organisatieverandering, een verhuis, Het Nieuwe Werken, ...

Agenda

  • Ontvangst vanaf 13.00
  • 13.30-14.15: Provincie Antwerpen en het project Waaierwerken + rondleiding in 2 pilootprojecten
  • 14.15-15.00: Q&A
  • 15.00-15.15: Pauze
  • 15.15-16.00: Innovatieve arbeidsorganisatie (Het Nieuwe Organiseren) en Het Nieuwe Werken