Flanders Synergy let's work together
Van leiden naar loslaten - de weg naar coachend leiderschap
Van leiden naar loslaten - de weg naar coachend leiderschap

Van leiden naar loslaten - de weg naar coachend leiderschap

Ledenavond bij wzc Sint-Carolus

In editie 2 van ons ledenmagazine (april 2015) maakten we reeds kennis met wzc Sint-Carolus in Kortrijk als een goede praktijk van anders organiseren. Vlak voor de zomer is het woonzorgcentrum in een vervolgtraject gestapt met een drietal andere organisaties uit de regio. Ze worden in dit traject begeleid door Flanders Synergy en een team van adviseurs. Op 10 december om 16u30 kunnen jullie zelf met hen kennismaken tijdens onze ledenavond. We worden verwelkomd door Lynn Cools, directeur bewonerszorg.

Een belangrijke stap in de weg terug naar de core business van de zorg is leidinggevenden sterken in het coachen van de teams. Hierrond werd er reeds in een ESF-project gewerkt. Toch geeft Lynn aan dat dit nog een leerproces is, zowel voor de diensthoofden, maar ook voor de medewerkers. Diensthoofden hebben het nog moeilijk met het loslaten van taken en medewerkers met het opnemen van de ‘nieuwe’ verantwoordelijkheden.

Tijdens de ledenavond gaan we samen met jullie in dialoog over coachend leiderschap, het leren loslaten en het omgaan met onzekerheden.

Programma

16u30-17u45: Ontvangst en verhaal door Lynn Cools

17u45-18u30: Terugkoppeling 

18u30-19u45: Inhoudelijke workshop

19u45: Broodjesreceptie

 

Wil je graag deelnemen maar ben je geen lid van Flanders Synergy? Neem dan contact op met Lieze