Flanders Synergy let's work together
Ledenavond Niko: Quick Response Manufacturing in de praktijk
Ledenavond Niko: Quick Response Manufacturing in de praktijk

Ledenavond Niko: Quick Response Manufacturing in de praktijk

Sinds twee jaar kunnen we rekenen op de interesse van Vlaanderens bekendste schakelaar & deurbelproducent Niko. Ondanks het grote succes in de Vlaamse huiskamers, kampt ook Niko met heel wat uitdagingen door de veranderende markt. Steeds meer klanten willen producten op maat en steeds vaker is technologie daar een dominante speler in. Innovatie en personalisatie worden niet enkel de stokpaardjes, maar ook de hekelpunten. Om de productie de baas te blijven, kozen ze ongeveer een jaar geleden om in te zetten op ‘quick response manufacturing’. Voor de niet industriële onder ons: dat is een manier van organiseren waarbij de focus ligt op het inperken van de doorlooptijd en gepersonaliseerde producten.

 

Tijdens deze ledenavond leggen we uit wat ‘quick response manufacturing’ betekent en wat de link is met de principes van een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO). Goedele Heylen, productiemanager, geeft meer duiding waarom het de nieuwe weg is die Niko is ingeslagen en hoe zij dit implementeren in de organisatie. Niko is één van de deelnemers van het lerend netwerk van de industrie en zit momenteel midden in het verandertraject. De teams werden samengesteld en stilaan beginnen ze ook meer verantwoordelijkheden op te nemen.  

 

De ledenavond gaat door bij Niko, Industriepark West 40, Sint-Niklaas, start om 16u en eindigt om 19u30. Wil je graag deelnemen maar ben je geen lid van Flanders Synergy? Neem dan contact op met Lieze