Flanders Synergy let's work together
Flanders Synergy Inspireert - editie 10

Flanders Synergy Inspireert - editie 10

16/06/2017

 

Aan het begin van een hopelijk warme zomer, geven we je alvast wat leesmateriaal mee om tijdens de vakantieperiode van te genieten. Flanders Synergy staat klaar om opnieuw een springplank te nemen in haar korte bestaansgeschiedenis. Een sprong die we nemen zonder nieuwe structurele financiering, maar hierdoor laten we ons niet kennen. Er staat al heel wat in de steigers en dat verneem je volop in dit magazine.

Met dank aan ondernemer Jan Toye krijgen we de kans om onze ervaring in het onderwijs toe te voegen aan het project Warme Scholen. Vanuit de baseline ‘iedereen goed in zijn vel’ krijgen maar liefst 50 scholen uit vijf steden begeleiding om zich te organiseren op de talenten van kinderen en jongeren. Naast de onderwijssector is het ook alle hens aan dek in de zorg, want nog voor de zomer starten we op met de twee pilootprojecten van de vernieuwde eerstelijnszones. En ook daarbij stopt het niet. Samen met Attentia en Idewe gaan we de komende twee jaar, tijdens het GO4GOLD project, de rol van preventieadviseur versterken met de kennis van IAO.

Ben je niet van plan om het tijdens de zomermaanden wat rustiger aan te doen, dan kan je opnieuw inspiratie vinden bij twee goede praktijkverhalen. Dienstencheque-onderneming Puuur en maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production waren bereid om de details van hun verandertraject met ons te delen. Daarnaast vind je ook tien praktische tips over hoe je je teams moet ontwerpen en een hele tool-KITT die je helpt om meer autonomie aan je teams te geven. Meer dan genoeg inspiratie om de zomer te overbruggen.

We wensen je veel inspiratie & leesplezier!

Lees hier de laatste versie van FS Inspireert