Flanders Synergy let's work together
Flanders Synergy Inspireert - editie 11

Flanders Synergy Inspireert - editie 11

27/09/2017

 

We hopen dat jullie genoten hebben van de zomermaanden en klaar staan om de laatste maanden van het jaar tegemoet te gaan. Wij hebben alleszins onze batterijen opgeladen, en dat zal nodig zijn. Het belooft weer een druk, maar vooral een inspirerend najaar te worden. Met als grote afsluiter ons jaarlijks congres. En nee, deze zal niet plaatsvinden op 12 oktober zoals eerder aangekondigd. We schuiven deze op naar 14 december zodat we samen met jullie het jaar kunnen afsluiten en de overgang van oud naar nieuw kunnen vieren. Het volledige programma en inschrijven kan via onze congreswebsite.

Niet alleen voor ons, maar ook voor andere organisaties wordt het een spannend najaar. De minderjarigenwerking van OC Sint-Idesbald heeft de overgang gemaakt van een oude, hiërarchisch gestructureerde organisatie naar een nieuwe vlakke structuur. Vanaf september start hun nieuwe werking. Ook de pedagogische begeleidingsdienst van het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen heeft beslist om niet langer aan de zijlijn te staan en de omslag te maken naar een nieuwe arbeidsorganisatie.

Naast deze twee goede praktijkverhalen vinden jullie in deze editie ook heel wat opleidingsnieuws. Wegens succes organiseren we voor het eerst niet één maar twee cycli van de Masterclass Innovatieve Arbeidsorganisatie. Verder staat er een nieuwe praktijkgerichte opleiding op het programma. Dat deze opleiding organisaties helpt om zelf de IAO-vertaalslag te maken, bewijst het verhaal van Bekintex.

Naar goede gewoonte zetten we opnieuw een van onze Bestuursleden in de kijker en staan we tenslotte stil bij de principes van teamontwerp en de mythes over teams, met een postume lofbetuiging aan het adres van J. Richard Hackman.

We wensen jullie veel inspiratie & leesplezier, en uiteraard hopen we jullie talrijk te ontmoeten op ons congres!

Lees hier de laatste versie van FS Inspireert