Flanders Synergy let's work together
Schrijf je in voor ons IAO-Kennisfestival!

Schrijf je in voor ons IAO-Kennisfestival!

14/09/2018

 

Dit jaar krijgt ons jaarlijks congres een nieuwe invulling: wees welkom op ons IAO-Kennisfestival op 23 oktober in Brussel. 

Er zijn 3 reeksen die boordevol IAO-kennis zitten met telkens 4 parallele sessies. Keuze genoeg dus! Het detailprogramma vind je hieronder terug. Wacht niet te lang met inschrijven, als early bird maak je namelijk kans op een extraatje! 

 

Boekvoorstellingen

Het najaar staat voor ons in het teken van boeken, veel boeken. We publiceren maar liefst drie boeken en willen jullie dan ook helemaal laten onderdompelen in IAO-kennis.
 

 • 'Van Babel tot ontwerp'
  Hoe organiseer je een bedrijf? En hoe behaal je je strategische doelstellingen? Seth Maenen vertelt je de principes van organisatieontwikkeling. Hij doet dit simpel én gefundeerd: op basis van 1 wetenschappelijk model. Deze sessie is een must voor nieuwelingen die hun bedrijfsaanpak in vraag durven stellen, maar ook anciens krijgen een update van de laatste nieuwigheden en vereenvoudigingen van onze ontwerplogica.
   
 • 'Naar gedeeld leiderschap'
  Leiderschap is de olifant in de kamer van organisaties die wisselen van hiërarchie naar autonomie in teams. De leiders aan de top tonen te weinig veranderingsmoed en lopen niet voorop in de verandering. Leidinggevenden worden aan hun lot overgelaten en vinden hun plek niet in de nieuwe organisatie. Karen Wouters benoemt vier 'delicate leiderschapsuitdagingen' en toont samen met een leider vanverandering de weg naar nieuw, gedeeld leiderschap.
   
 • 'Op grote schaal scholen slim organiseren'
  Iedereen uit het onderwijs en de non-profitsector wordt door Tom Van Acker en Yves Demaertelaere uitgedaagd. In deze voorstelling bespreken zij schaalvergroting en hoe organisaties daar kracht uit kunnen putten. Kom luisteren en laat je inspireren!

 
>> Schrijf je in en laat je helemaal onderdompelen in één of meerdere boekvoorstellingen
 

Aan de slag met IAO

Ben je meer van de praktijk dan van de boeken? Neem dan deel aan deze interactieve sessies en ontdek hoe je werk kan maken van IAO in je eigen organisatie:

 

 • 'Werkblokken, een simulatiespel voor performantere organisaties'
  In deze sessie speel je het simulatiespel 'Werkblokken', waarin twee organisaties het tegen elkaar opnemen in een spannende race. Welke organisatievorm maakt de meeste autootjes in een turbulente markt? We leggen het resultaat van een functionele structuur naast een stroomsgewijze structuur en laten je zelf de conclusie trekken in de vervolgsessie, 'Werkmeter'.  
   
 • 'Werkmeter, de werknemersbevraging met aandacht voor IAO' 
  Ben je op zoek naar een analyse-instrument voor het herontwerp van een arbeidsorganisatie? Dan is onze Werkmeter-sessie iets voor jou. We bevragen de deelnemers uit de voorgaande Werkblokken-sessie via onze nieuwe online-bevraging ‘Werkmeter’. Daarmee peilen we welke organisatie de meest kwaliteitsvolle jobs én de meest bevlogen medewerkers oplevert. Proef live van de tool en leer hoe jij de balans tussen regeleisen en -mogelijkheden in je organisatie kan meten! 
   
 • 'Kleur bekennen in Leiderschap'
  Leiderschap staat in veel organisaties gelijk aan leidinggeven. Maar dat 'strikt  leiderschap' staat haaks op  de inzet van sterke, autonome teams. Meer informeel en gedeeld leiderschap is noodzakelijk, en het is belangrijk om hierover expliciet te zijn. In deze workshop stellen we een tool en interventie voor die organisaties toelaat om een open debat te voeren rond leiderschap op strategisch niveau.
   
 • 'Schoolteams in de praktijk'
  Hoe kunnen leerkrachtenteams zich het beste organiseren binnen de filosofie van een Slimme en Warme School? Daar zijn leerkrachten over jaren en vakken heen verantwoordelijk voor een community van kinderen. Dat vraagt een andere manier van samenwerken, waar ook leerlingen een aandeel in hebben. In deze workshop geven we een kapstok mee voor teams en bieden we inspiratie met voorbeeldcases. 

 

>> Schrijf je hier in voor één of meerdere van deze praktijksessies

 

Live co-creatie op het festival!

Je bent een netwerker? Je houdt van een pauze tussendoor? Of wil je ongedwongen co-creëren? Dan is onze creatiefruimte jouw place to be:

Neem gezellig plaats in onze open creatiefruimte en geniet van een lekkere kop koffie of thee. Je kan er werken of gewoon eens van gedachten wisselen met andere deelnemers. Er vinden ook co-creatie sessies plaats waar we brainstormen over topics zoals loonbeleid binnen IAO, de veranderroadmap en loopbanen in IAO.
 

>> Schrijf je in voor een co-creatie sessie