Flanders Synergy let's work together
Stem mee voor Steven Bogaert  - sociale m van het jaar 2014!

Stem mee voor Steven Bogaert - sociale m van het jaar 2014!

16/01/2015

We zijn erg blij dat we mogen melden dat Steven Bogaert, hoofddelegee ACV Bombardier Transportation, een nominatie ontvangen heeft voor de award Sociale m/v van het jaar 2014. Beweging.net beschrijft zijn nominatie als volgt: 

"Wat Frank Van Massenhoven is voor het slim werken bij de overheid, dat is Steven Bogaert, hoofddelegee van ACV-CSC Metea bij treinstellenbouwer Bombardier, voor het slim werken in de industrie. Samen met zijn prachtige militantenkern het uithangbord voor het vernieuwen van industriële arbeidsorganisaties, één die zowel een win geeft voor de werkgevers, als voor de betrokken werknemers. Al is dat daar ook maar mogelijk sinds ze een nieuwe ceo hebben, eentje met een langetermijnvisie." 

Zelf voegde hij er aan toe dat hij de award te danken heeft aan de goede samenwerking tussen het beleid en de volledige militantengroep Bombardier. Dagelijks werken ze samen aan overlegstucturen waarbij een win-win situatie creëeren steeds het uitgangspunt blijft voor alle partijen. Een van de acties was een werkgelegenheidsplan opmaken voor oudere werknemers in de onderneming waarbij het thema  " langer met goesting aan de slag te blijven " mogelijk kan gemaakt worden . Daarnaast lopen er trajecten waarbij ze doorgroeiprocessen ontwikkelen voor jongeren & tijdelijke werknemers zodat zij betere kansenkunnen  verkrijgen op een vast contract . Het actuele traject rondom samenwerking met andere bedrijven in kalmere periodes (co-sourcing ), waarbij competenties van werknemers uitgewisseld worden tussen bedrijven, is ook een mooi maatschappelijk voorbeeld hoe collectieve thema's kunnen aangepakt worden.

Steven: "Met dergelijke nominatie zijn we als groep uiteraard heel tevreden.  We vinden dat deze ook ten goede komt van de werkgever wetende dat we steeds samen naar oplossingen zoeken ifv de dagdagelijkse veranderingen binnen onze maatschappij! Deze nominatie heeft een grote symbolische waarde voor de werking in een bedrijf tussen de werkgever- en werknemersorganisatie."

 

Wij gunnen het alle genomineerde om deze award in de wacht te slepen, maar scharen ons alvast achter Steven Bogaert. We roepen dan ook al onze leden en geïnteresseerden op om te stemmen door een mail te sturen naar: degids@beweging.net voor 29 januari 2015