Flanders Synergy let's work together
Duurzaam HR-beleid... of moet dat M&O-beleid zijn?

Duurzaam HR-beleid... of moet dat M&O-beleid zijn?

16/07/2015

 

Geen Belgische zomer zonder enkele regendagen. Die momenten kan u perfect invullen met boeiende lectuur van het kenniscentrum Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze zomer verspreidt MVO Vlaanderen tweewekelijks een nieuwsbrief met ‘duurzame HR’ als redactionele rode draad.

In de nieuwsbrief van deze week vindt u ook een bijdrage vanuit Flanders Synergy. In een column pleit onze algemeen directeur Mieke Van Gramberen voor de evolutie van een HR-beleid naar een M&O-beleid (Mens & Organisatie). Ze heeft daar drie goede redenen voor.

Het praktijkvoorbeeld van WZC Sint-Carolus sluit daarbij aan. Het Kortrijkse woonzorgcentrum loste de spanning tussen organisatiegericht en bewonersgericht werken op en betrok daar alle medewerkers bij. Het verhaal kon u ook al lezen in de laatste editie van ons ledenmagazine Flanders Synergy Inspireert.

Daarnaast biedt de MVO nieuwsbrief nog tal van boeiende artikels, gaande van een toolkit boordevol tips om met medewerkers het draagvlak voor duurzaamheid in uw organisatie te vergroten, een interview met co-CEO David Leyssens die vertelt over het nieuwe Belgische duurzaamheidsnetwerk 'The Shift' tot een verslag over het jongste MVO-forum.

Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen, neem dan een kijkje op de website van MVO Vlaanderen

Laat die regendagen maar komen ;-)