Flanders Synergy let's work together
Radio 1: Leerlingen én school worden slimmer

Radio 1: Leerlingen én school worden slimmer

01/09/2015

 

Op deze eerste schooldag kwam Flanders Synergy in het nieuws met haar project "onderwijs slim organiseren". Onze collega Tom Van Acker en Rik Meganck, algemeen directeur van Sint-Paulusinstituut Gent (één van de scholen uit onze lerende netwerken) waren te gast in het programma De Wereld Vandaag op Radio 1.

Radio 1: Leerlingen én school worden slimmer

Het nieuwe schooljaar brengt ook dit jaar nieuwe onderwijsideeën. Bijvoorbeeld een project om de school slimmer te organiseren. Tom Van Acker van Flanders Synergy en Rik Meganck, directeur van het Gentse Sint-Paulusinstituut geven tekst en uitleg. 

Het is weer een typische 1 september. Beelden van droeve en lachende gezichtjes aan de schoolpoort, aanzwellende ochtend- en avondspitsen én debatten over de organisatie van het onderwijs in Vlaanderen.

Het beroep van leraar moet aantrekkelijker worden gemaakt, klinkt het uit onderwijshoek. Meer geld of bijvoorbeeld een Brussel-premie zijn enkele van de voorstellen. Een ander project draait rond een slimmer georganiseerde school. Dat wordt nu uitgetest in het Sint-Paulusinstituut in Gent.

"We geven nu les in leerjaren en vakken. Wij willen dat anders zien. We denken aan autonome teams van leerkrachten die over een periode van vier jaar verantwoordelijk zijn voor een groep leerlingen.", zegt Tom Van Acker van Flanders Synergy.

© De Wereld Vandaag op Radio 1.