Flanders Synergy let's work together
Geen dikke dossiers, wel een warme band. Zelfsturende teams in de zorg

Geen dikke dossiers, wel een warme band. Zelfsturende teams in de zorg

16/10/2015

 

Dag van de zorg vzw heeft een nieuw magazine inMotionHet magazine neemt de lezer mee langs een parcours die (sociale) ondernemers reeds aflegden in hun zoektocht naar extra uitdagingen en opportuniteiten voor de toekomstige zorg in Vlaanderen. In de eerste editie wordt volop aandacht geschonken aan werken met zelfsturende teams.

Bij het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen is zelfsturend personeel intussen een vaste en onmisbare waarde geworden. Katlyn Colman, algemeen directeur, vertelt over de afgelegde weg en hun ervaringen met deze nieuwe manier van werken.

Filip Van Laecke, sectorverantwoordelijke social profit bij SD Worx, gaat nader in op de positieve impact van zelfsturende teams zowel voor de leidinggevende als voor de medewerkers. Hij noteert hierbij drie sleutelwoorden: eigenschaarschap, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Ook vanuit Flanders Synergy werd een reactie gegeven op het thema. Onze algemeen directeur Mieke Van Gramberen en projectleider Tom Van Acker hebben het onder meer over de toenemende zorgvraag die zorgorganisaties dwingt om hun manier van organiseren in vraag te stellen. Hierbij moet je de huidige werkvormen en systemen durven loslaten en als het ware gaan ontwerpen met je hoofd in de wolken.

De voledige artikels kan je nalezen in inMotion - editie oktober 2015.