Flanders Synergy let's work together
VRT journaal brengt item over zelfsturende teams

VRT journaal brengt item over zelfsturende teams

13/11/2015

 

"Gelukkiger worden op het werk door werknemers meer vrijheid, meer verantwoordelijkheid en minder bazen te geven. Dat is het principe van "zelfsturend werk" zoals het al in verschillende bedrijven bestaat." Zo kondigde Wim De Vilder het item van zelfsturende teams aan in het VRT journaal van 13 november 2015. 

Het journaal bracht verslag uit vanop het congres "De naakte waarheid van zelfsturing", dat het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen samen met Flanders Synergy organiseerde. Zo'n 200 mensen uit bedrijven, overheid, zorg en dienstensector kwamen luisteren naar hoe het WGK O-VL de transitie maakte naar zelfsturende teams.

Aan het woord hoor je de verpleegkundigen Sabine Volckaert en Marie-Paule Ostyn, alsook Jan Angenon van Barco, die getuigen over de positieve gevolgen van werken met zelfsturende teams. Ook onze eigen directeur, Mieke Van Gramberen, spreekt over 'zinvol werk' als dé essentie van werkbaar werk.

Heb je de uitzending gemist of wil je het opnieuw bekijken? Bekijk dan hier het fragment Wit-Gele Kruis pioniert in "zelfsturend werk".