Flanders Synergy let's work together
Vanavond op VRT Koppen: reportage over onderwijs slim organiseren

Vanavond op VRT Koppen: reportage over onderwijs slim organiseren

16/12/2015

 

En ‘actie’. Dit was twee weken geleden volop te horen bij Middenschool Prins van Oranje uit Diest. De ploeg van het VRT-programma Koppen was er twee dagen aanwezig voor filmopnames over ‘onderwijs slim organiseren’.

De middenschool wordt samen met 5 andere scholen uit de GO! scholengroep Adite begeleid door Flanders Synergy, in samenwerking met een externe consultant (Benny Corvers). Samen met een 50-tal andere scholen zijn de Diestse scholen pioniers die geloven in de principes van scholen slim organiseren. De 6 scholen (2 basisscholen, middenschool en 3 athenea die samen ASO, TSO en BSO organiseren) willen intens samenwerken over de scholen heen om jongeren optimaal te begeleiden.

De middenschool werkt voor de B-stroom met een team van leerkrachten die samen de leerlingen 2 jaar lang begeleiden. Ze werken vrij vaak met meerdere leerkrachten samen voor de klas, de kinderen leren zelfstandig en volgens hun eigen ritme. Om het werken in de community te bevorderen hebben ze zelfs letterlijk de muren tussen de klassen afgebroken of er een glazen wand ingezet.

In de reportage krijg je volop beelden te zien van hun teamwerking, klaswerking, relaties met leerlingen en ouders, … Ook Tom Van Acker, projectleider Flanders Synergy, geeft duiding bij het verhaal ‘onderwijs slim organiseren’.

De reportage is woensdag 16/12 te bekijken op één (Koppen – 21u25). Hierbij alvast een voorsmaakje.