Flanders Synergy let's work together
Herbekijk de Koppen reportage 'School van de toekomst'

Herbekijk de Koppen reportage 'School van de toekomst'

17/12/2015

 

Om de 50 minuten een andere leerkracht. Elk lesuur een ander vak. Is dat nog wel een goede manier van lesgeven? 

Op woensdag 16 december 2015 zond het VRT-programma Koppen een reportage uit over de school van de toekomst met Middenschool Prins van Oranje uit Diest.

Deze middenschool wordt samen met 5 andere scholen uit de GO! scholengroep Adite begeleid in een lerend netwerk van Flanders Synergy, in samenwerking met de externe consultant Benny Corvers. Samen met een 50-tal andere scholen zijn de Diestse scholen pioniers die geloven in de principes van scholen slim organiseren. De 6 scholen (2 basisscholen, middenschool en 3 athenea die samen ASO, TSO en BSO organiseren) willen intens samenwerken over de scholen heen om jongeren optimaal te begeleiden.

De middenschool werkt voor de B-stroom met een team van leerkrachten die samen de leerlingen 2 jaar lang begeleiden. Ze werken vrij vaak met meerdere leerkrachten samen voor de klas, de kinderen leren zelfstandig en volgens hun eigen ritme. Om het werken in de community te bevorderen hebben ze zelfs letterlijk de muren tussen de klassen afgebroken of er een glazen wand ingezet.

In de reportage krijg je volop beelden te zien van hun teamwerking, klaswerking, relaties met leerlingen en ouders, … Ook Tom Van Acker, projectleider Flanders Synergy, geeft duiding bij het verhaal ‘onderwijs slim organiseren’

Heb je de uitzending gemist of wil je deze nog eens herbekijken, Klik dan hier.