Flanders Synergy let's work together
Flanders Synergy bestaat vijf jaar!

Flanders Synergy bestaat vijf jaar!

22/06/2014

 

Vandaag, 22 juni 2014 bestaat Flanders Synergy 5 jaar. Het innovatieplatform heeft een netwerk opgebouwd met meer dan 160 leden. Samen met gecertificeerde adviseurs wordt er bij een 220tal organisaties uit diverse sectoren actief gewerkt aan het verhogen van de wendbaarheid van de organisatie en het verbeteren van de kwaliteit van de arbeid.

Flanders Synergy leidde de voorbije jaren 130 adviseurs op. Samen met hen worden er, via o.a. lerende netwerken, organisaties begeleid naar een wendbare organisatie waar met meer goesting gewerkt wordt. Dit betreft organisaties vnl. uit industrie, diensten, zorg en onderwijs; zowel uit kleine als grote bedrijven.

Op zoek naar inspiratie bij enkele praktijkgetuigenissen? Lees de getuigenis van Herman Van De Velde en Christine Vastenavondt in de Standaard. Of kijk verder op onze website. Een greep uit enkele praktijkgetuigenissen:

"Als je een win-win situatie wil creëren moet je beginnen met een geef-geef situatie. Ons succes is ermee begonnen dat wij als management ons realiseerden dat werknemers niet voor ons werken maar wij voor hun."
Edwin van Vlierberghe, Site General Manager Bombardier Belgium

"Hiërarchie is uit het beeld verdwenen, alles draait nu om de gezamenlijke verantwoordelijkheid over het eindresultaat. De klantentevredenheid was al groot bij Familiehulp maar het nieuwe systeem kan ervoor zorgen dat de kwalitatieve dienstverlening behouden blijft."
Bart Vandamme, HR Directeur Familiehulp Antwerpen

"Het was mooi om te zien dat bepaalde mensen, die van oudsher niet spontaan bijkomende taken opnamen, plots in overleg gingen en verantwoordelijkheden voor bepaalde taken, en zo hun plaats in de nieuwe teams opnamen."
Gerrit Demolder & Annelies Volckaert, Directieleden Sint-Idesbald

Door de combinatie van theorie én praktijk kunnen wij onze stem laten luiden in het maatschappelijk debat, over het belang van de industrie, de toekomst van het onderwijs, maar ook het debat rond langer werken met goesting. Onze stelling? “Goesting tot je 65ste!” lees hier meer. 

Op 21 oktober blazen we tijdens ons jaarlijks congres feestelijk vijf kaarsjes uit, met volle goesting zetten we onze missie voort. U komt toch ook?