Flanders Synergy let's work together
Flanders Synergy Inspireert - editie 6

Flanders Synergy Inspireert - editie 6

22/06/2016

 

Het is weer zover! Vol enthousiasme presenteren we editie zes van ons ledenmagazine Flanders Synergy Inspireert! 

De zomerkriebels zijn in het land en ook het IAO-draagvlak is steeds groter aan het worden. In de afgelopen periode zijn er maar liefst 60 nieuwe vaandeldragers afgestudeerd. Samen met ons zullen zij organisaties ondersteunen en begeleiden naar een wendbare organisatiestructuur waar de kwaliteit van de arbeid de aandacht verdient die ze moet krijgen.

Naast opleidingsnieuws kijken we vooruit naar de toekomst van Flanders Synergy. Het wegvallen van een deel van onze basisfinanciering hebben we aangegrepen om onze werking kritisch te evalueren. In 2017 willen we een innovatievere versie van onszelf voorstellen, in het magazine lichten we alvast een tipje van de sluier.

Deze maand eindigt het project Zorgvernieuwers. We blikken terug op een geslaagd project. Deze editie wordt gespijsd met talrijke goede voorbeelden uit woonzorgcentra, maar ook de industrie laten we niet links liggen. Het verhaal van Niko legt de link tussen IAO, lean en Quick Response Manufacturing. Nog meer industrieel nieuws krijgen we vanuit de bootcamp ‘Flexibiliteit verhogen met betrokken medewerkers’, waarin zes organisaties op vier maanden tijd hun herontwerpplan opbouwen en presenteren.

Om meer draagvlak te creëren binnen een organisatie kan je tot slot gebruik maken van de tool die in deze editie wordt voorgesteld. We bespreken de veranderaanpak van De Kade en leggen in detail uit hoe je deze kan toepassen in je eigen organisatie.

Dat en zoveel meer lees je allemaal in deze editie!