Flanders Synergy let's work together
Innovatief organiseren in het onderwijs … hoe doe je dit?

Innovatief organiseren in het onderwijs … hoe doe je dit?

15/08/2016

 

Zelfsturende teams creëren in het onderwijs, van leraren sterke gepassioneerde teamspelers maken, voldoende eigen beslissingsvermogen geven aan leerkrachten, talenten van leerlingen ten volle laten ontplooien, … zijn dit ook zaken die jij wil realiseren maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Kom dan naar het Flanders Synergy Congres “de weg naar een innovatieve arbeidsorganisatie” op 29 augustus in Berchem.

Tijdens het congres kan je gaan luisteren naar het verhaal van Visitatie. Visitatie is een secundaire school in Mariakerke, vlakbij Gent. De omgeving van de school veranderde in ijltempo, waardoor ze niet snel konden inspelen op de vragen van hun diverse leerlingenpopulatie. In 2012 is Visitatie begonnen aan haar verandertraject in samenwerking met Flanders Synergy. De school streefde naar een hoger welbevinden van de leerlingen, een hoger studierendement en wilde ervoor zorgen dat de leerkrachten zich goed voelen en hun werk rond krijgen. In het schooljaar 2014-2015 voerde de school de nieuwe organisatiestructuur in, waar leerkrachten in teams werken voor een community van leerlingen over de jaren en vakken heen. Directie en enkele leerkrachten lichten op het congres graag hun sterktes en werkpunten toe.

Naast het verhaal van Visitatie kan je ook een bezoekje brengen aan de innovatiegalerij. Daar stellen verschillende scholen aan de hand van een poster hun verandertraject tentoon: BuSO Sint-Idesbald, basisschool Sint-Paulus Sint-Denijs-Westrem, Stedelijk Lyceum Olympiade, CVO Miras en Visitatie.

Wil je graag aan kruisbestuiving doen? Geen probleem. We tonen ook tal van boeiende cases uit de zorg, industrie en dienstensector.

Meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden vind je hier.

We hopen alvast je te ontmoeten!

Flanders Synergy team