Flanders Synergy let's work together
Innovatief organiseren in de zorg. Hoe doe je dit?

Innovatief organiseren in de zorg. Hoe doe je dit?

15/08/2016

 

Drie jaar geleden hebben we het project Zorgvernieuwers opgestart. Samen met diverse zorgorganisaties in de ouderenzorg in Vlaanderen zijn we een nieuwe weg ingeslagen waarbij we zorg op een andere, kwaliteitsvollere manier organiseren. Met als belangrijkste streefdoelen: kwalitatieve jobs voor medewerkers, gezonde en wendbare organisaties & een kwalitatieve en vraaggestuurde zorg waarbij de klant centraal staat... Zijn dit ook zaken die jij wil realiseren maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Kom dan naar het Flanders Synergy Congres “de weg naar een innovatieve arbeidsorganisatie” op 29 augustus in Berchem.

Tijdens het congres kan je gaan luisteren naar het verhaal van WZC Sint-Jozef. WZC Sint-Jozef is een woonzorgcentrum dat enkele jaren geleden van start is gegaan in een traject naar een andere en betere manier van werken en organiseren. Dit WZC heeft als kernvisie en missie ‘een (t)thuis met een ziel’ bieden aan alle bewoners. Deze visie vertaalt zich in kleinschalig wonen, met multidisciplinaire en zelforganiserende teams. Hoewel Sint-Jozef al een hele weg heeft afgelegd, wordt het op dit moment nog verder begeleid in een Flanders Synergy netwerk. Tijdens deze workshop wordt het traject en de impact hiervan uiteengezet door de organisatie zelf, aan de hand van de Flanders Synergy roadmap, en krijgen we antwoorden op een aantal cruciale en inspirerende vragen tijdens een panelgesprek met directeur én medewerkers van dit woonzorgcentrum.

Naast het verhaal van WZC Sint-Jozef kan je ook een bezoekje brengen aan de innovatiegalerij. Daar stellen onder meer woonzorgcentra Beversthuis-Kimpenhof (vzw Sint-Barbara) en WZC Sint-Carolus aan de hand van een poster hun verandertraject aan je voor.

Wil je graag aan kruisbestuiving doen? Geen probleem. We tonen ook tal van boeiende cases uit onderwijs, industrie en dienstensector.

Meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden vind je hier.

We hopen alvast je te ontmoeten!

Flanders Synergy team