Flanders Synergy let's work together
Een jaarlijkse groeidoelstelling van 10% realiseren dankzij zelfsturende teams

Een jaarlijkse groeidoelstelling van 10% realiseren dankzij zelfsturende teams

16/08/2016

 

Inzetten op innovatie en verbeteringen maar eveneens op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, betrokken en competente medewerkers die resultaatgericht samenwerken, duidelijke rollen met korte coördinatielijnen, brede inzetbaarheid van teamleden, … zijn dit ook zaken die jij wil realiseren maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Kom dan naar het Flanders Synergy Congres “de weg naar een innovatieve arbeidsorganisatie” op 29 augustus in Berchem.

Tijdens het congres kan je gaan luisteren naar het indrukwekkende verhaal van Terumo. Terumo is een producent van medisch materiaal waaronder stents, katheders en guide wires. De afdeling van teamcoaches Vanessa Christiaens en Mieke Geypen kreeg te horen dat ze het aantal indirecte personen binnen de productie naar beneden dienden te halen, maar toch de jaarlijkse groeidoelstelling van 10% moesten realiseren. Door stap per stap meer verantwoordelijkheden aan de medewerkers te geven, probeerden ze de doelstellingen te realiseren. Nu ruim vier jaar later zijn de indirecte kosten en overhead gedaald, is de productiviteit gestegen en de kwaliteit verbeterd. Op het congres blikken de dames terug op hun avontuur en geven ze inzichten en tips hoe zij dit mogelijk gemaakt hebben.

Naast het verhaal van Terumo kan je ook een bezoekje brengen aan de innovatiegalerij. Daar stellen onder meer Janssen Pharmaceutica, Niko, Punch Powertrain en Scandinavian Tobacco Group aan de hand van een poster hun verandertraject aan je voor.

Wil je graag weten hoe het in andere sectoren aan toe gaat? Geen probleem. We tonen ook tal van boeiende cases uit onderwijs, zorg en dienstensector.

Meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden vind je hier.

We hopen alvast je te ontmoeten!

Flanders Synergy team