Flanders Synergy let's work together
Samen op weg naar een innovatieve arbeidsorganisatie

Samen op weg naar een innovatieve arbeidsorganisatie

16/08/2016

 

Een gezonde en wendbare organisatie, inzetten op innovatie en verbeteringen maar eveneens op kwaliteit, betrokken en competente medewerkers die resultaatgericht samenwerken, duidelijke rollen en brede inzetbaarheid van teamleden, … zijn dit ook zaken die jij wil realiseren maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Kom dan naar het Flanders Synergy Congres “de weg naar een innovatieve arbeidsorganisatie” op 29 augustus in Berchem.

Om organisaties te begeleiden ontwikkelde Flanders Synergy een jaar geleden de roadmap naar een innovatieve arbeidsorganisatie. We hebben het voorbije jaar gebruikt om deze roadmap verder te testen en te finetunen, en nu wordt het hoog tijd om deze aan de wereld voor te stellen. Aan de hand van vier starcases (Vivaldis Interim, WZC Sint-Jozef, Visitatie en Terumo) leggen we uit op welke manier je de roadmap in de praktijk kan gebruiken als analysetool en werkmiddel richting jouw innovatieve arbeidsorganisatie.

 

Vivaldis Interim – met een sterke visie en overtuigd leiderschap uitgroeien tot een gevestigde waarde

“Rechttoe, rechtaan, no-nonsense, niet betuttelen. Zo zit ik in elkaar”, vertelt Anke Ulens. Zeven jaar geleden werd ze CEO en aandeelhouder van Vivaldis Interim en ze leidt die volgens uitgesproken principes rond leidinggeven. Eén belangrijk aspect is ‘zelf-organisatie’. Twee jaar geleden sloeg Vivaldis Interim het pad naar zelforganisatie in. De organisatie werd hierbij geïnspireerd vanuit een sterke visie. Overtuigd leiderschap pakte het verandertraject integraal, participatief en transparant aan. Tijdens het congres worden de verschillende bouwstenen uit hun verandertraject en het samenspel toegelicht.

 

WZC Sint-Jozef – innovatief organiseren is een proces

WZC Sint-Jozef is een woonzorgcentrum dat enkele jaren geleden van start is gegaan in een traject naar een andere en betere manier van werken en organiseren. Dit WZC heeft als kernvisie en missie ‘een (t)thuis met een ziel’ bieden aan alle bewoners. Deze visie vertaalt zich in kleinschalig wonen, met multidisciplinaire en zelforganiserende teams. Hoewel Sint-Jozef al een hele weg heeft afgelegd, wordt het op dit moment nog verder begeleid in een Flanders Synergy netwerk. Tijdens het congres wordt het traject en de impact hiervan uiteengezet door de organisatie zelf, aan de hand van de Flanders Synergy roadmap, en krijgen we antwoorden op een aantal cruciale en inspirerende vragen tijdens een panelgesprek met directeur én medewerkers van dit woonzorgcentrum.

 

Visitatie – een teamschool

Visitatie is een secundaire school in Mariakerke, vlakbij Gent. De omgeving van de school veranderde in ijltempo, waardoor ze niet snel konden inspelen op de vragen van hun diverse leerlingenpopulatie. In 2012 is Visitatie begonnen aan haar verandertraject in samenwerking met Flanders Synergy. De school streefde naar een hoger welbevinden van de leerlingen, een hoger studierendement en wilde ervoor zorgen dat de leerkrachten zich goed voelen en hun werk rond krijgen. In het schooljaar 2014-2015 voerde de school de nieuwe organisatiestructuur in, waar leerkrachten in teams werken voor een community van leerlingen over de jaren en vakken heen. Directie en enkele leerkrachten lichten op het congres graag hun sterktes en werkpunten toe.

 

Terumo – werken met zelfsturende teams is niets voor controle freaks

Terumo is een producent van medisch materiaal waaronder stents, katheders en guide wires. De afdeling van teamcoaches Vanessa Christiaens en Mieke Geypen kreeg te horen dat ze het aantal indirecte personen binnen de productie naar beneden dienden te halen, maar toch de jaarlijkse groeidoelstelling van 10% moesten realiseren. Door stap per stap meer verantwoordelijkheden aan de medewerkers te geven, probeerden ze de doelstellingen te realiseren. Nu ruim vier jaar later zijn de indirecte kosten en overhead gedaald, is de productiviteit gestegen en de kwaliteit verbeterd. Op het congres blikken de dames terug op hun avontuur en geven ze inzichten en tips hoe zij dit mogelijk gemaakt hebben.

 

Innovatiegalerij met goede praktijkvoorbeelden

Naast de vier starcases kan je tijdens de innovatiegalerij ook kennismaken met tal van andere goede praktijkvoorbeelden. Aan de hand van een poster stellen zij hun verandertraject aan je voor.

Deelnemende organisaties: Gemeente Dilbeek, Vivaldis Interim, Zonnehoeve, Janssen Pharmaceutica, Niko, Scandinavian Tobacco Group, Punch Powertrain, Terumo, WZC Sint-Jozef, WZC Kimpenhof en Beversthuis, WZC Sint-Carolus en de scholen Visitatie, BuSO Sint-Idesbald, basisschool Sint-Paulus Sint-Denijs-Westrem, Stedelijk Lyceum Olympiade en CVO Miras.

 

Meer informatie over het congres en inschrijvingsmogelijkheden vind je hier.

We hopen alvast je te ontmoeten!

Flanders Synergy team