Flanders Synergy let's work together
Klaar om jouw school slim te organiseren?

Klaar om jouw school slim te organiseren?

14/12/2016

 

Sinds enkele jaren begeleidt Flanders Synergy onderwijsinstellingen naar een slim georganiseerde school. In de slimme school werken multidisciplinaire teams van leraren en andere schoolmedewerkers samen voor een community van leerlingen over de leerjaren en vakken heen. Hierbij worden voorwaarden gecreëerd om van leraren sterke, gepassioneerde teamspelers te maken, die voldoende eigen beslissingsvermogen hebben om greep te krijgen op hun complexe opdracht en de talenten van leerlingen ten volle kunnen ontplooien.

Flanders Synergy begeleidt ondertussen al een 50-tal scholen naar deze nieuwe manier van werken. Op 13 oktober 2016 werden deze scholen in de kijker gezet tijdens de Dag van de slimme school – Anders werken met goesting. Het congres was met zijn 280 deelnemers helemaal volzet. Meer dan 100 nieuwe onderwijsinstellingen toonden interesse in de vernieuwende ideeën van onderwijs slim organiseren.

Het succes van deze dag geeft goesting om verder te gaan. In 2017 wil Flanders Synergy opnieuw volop inzetten op het slim organiseren van scholen. In een formule van een lerend netwerk worden telkens een viertal onderwijsinstellingen begeleid naar een slimme en flexibele organisatie met betrokken en autonome teams. Meer informatie over deze begeleiding (concept, aanpak, kostprijs, …) vind je hier.

Zowel basisscholen, secundaire scholen als CVO’s kunnen zich kandidaat stellen voor deze oproep. Uiteraard begeleiden we ook andere onderwijsinstellingen, zoals CLB's en hogescholen, maar deze vragen een aanpak op maat. Voor meer informatie, neem contact op met Ann Moerenhout.