Flanders Synergy let's work together
Flanders Synergy Inspireert - editie 8

Flanders Synergy Inspireert - editie 8

19/12/2016

 

Met Kerst en het nieuwe jaar voor de deur leveren we jullie graag nog wat inspiratie voor de goede voornemens en actieplannen van de toekomst. Met de verbluffende praktijkvoorbeelden van gemeente Dilbeek en De VoorZorg Thuiszorg Antwerpen krijgen jullie inzicht in twee cases die het roer volledig omgooiden en de hele organisatie kantelden volgens de principes van IAO. Dat dit geen gemakkelijke opdracht is, bevestigt IAO-pionier en lid van onze Raad van Bestuur, Koen Camerlynck in het diepte-interview op pagina 24-25.

Er bestaan diverse methodieken om de kanteling naar een slimmere organisatiestructuur in te zetten en zo werkbaar werk te creëren. Eén daarvan is het Huis van Werkvermogen bedacht door onze Finse collega’s. In deze editie leggen we je uit wat de link is met IAO en hoe Janssen Pharmaceutica er mee aan de slag ging.

Ook wij zijn dagelijks in de weer om nieuwe tools te ontwikkelen zodat organisaties de kanteling vlotter kunnen maken, zo getuigt het leiderschapsartikel, maar ook het verslag van het event ‘Dag van de slimme school’. Een hoogdag voor onze FS-geschiedenis met de overdonderende positieve reacties van de deelnemers.

Beste lezers, geniet van deze editie, de (hopelijke warme en witte) feestperiode en we hopen dat jullie met veel werkgoesting het nieuwe jaar aanvatten! Om daarbij te helpen, hebben we in deze editie in het midden een poster toegevoegd met onze nieuwe slogan work smart, make goesting. We hopen uiteraard dat jullie deze poster massaal downloaden en ophangen in jullie organisatie.

Lees hier de laatste versie van FS Inspireert