Flanders Synergy let's work together
Proficiat aan het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen!

Proficiat aan het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen!

04/09/2014

Vandaag heeft Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen de PRoF award voor organisatie in de Zorg mogen ontvangen. Deze veelbelovende award wordt uitgereikt door een jury van professionals die organisaties belonen voor hun inzet op vlak van innovaties in de zorg. De award is een initiatief dat aansluit bij het project Patiënt Room of the Future, waarbij multidisciplinaire partijen samenzitten om de meest gast- en gebruiksvriendelijke ziekenhuiskamer te ontwikkelen.

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen werkt, onder begeleiding van Flanders Synergy, aan een verregaande organisatievernieuwing. Zo evolueert Wit-Gele Kruis van een functionele structuur naar een flexibele en wendbare organisatie met lokale wijkteams die zelfsturend werken.

Katlyn Colman, algemeen directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen: “We willen voor patiënt en mantelzorger totaalzorg realiseren, waarbij een vertrouwd team van verpleegkundigen nóg méér dan vandaag oog heeft voor alle noden van de patiënt. Hierbij neemt de Wit-Gele Kruis verpleegkundige – onder leiding van de huisarts – een coördinerende rol op en is zij/hij het aanspreekpunt voor de patiënt, zijn omgeving en de betrokken zorgverleners.”

Jan Van Hecke, coördinator van de Europese denktank PRoF: “Door de evolutie naar een nieuwe organisatiestructuur die professionele zorgverleners, mantelzorgers én patiënten op een zeer gemotiveerde manier doet samenwerken, zal Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen ongetwijfeld voor veel zorgorganisaties een inspiratiebron zijn.”

 

Flanders Synergy is ontzettend trots op de harde inzet van ons lid en wenst alle werknemers van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen heel veel succes in de verderzetting van hun traject! 

Wil jij meer weten over het zorgproject van Flanders Synergy klik dan verder door naar het project Zorgvernieuwers