Flanders Synergy let's work together
Dender en Zuid-Oost Limburg worden prototypes voor eerstelijnszone in Vlaanderen!

Dender en Zuid-Oost Limburg worden prototypes voor eerstelijnszone in Vlaanderen!

04/05/2017

De kogel is door de kerk: de zones Dender en Zuid-Oost Limburg zullen de komende twee jaar begeleid worden door Flanders Synergy, in samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid, in het project ‘Samenwerking in de eerstelijnszone’, en zullen echte prototypes worden voor de eerstelijnszones in Vlaanderen!

Op 13 maart werd een oproep gelanceerd waarop we een aantal zeer interessante projectvoorstellen mochten ontvangen. Op basis van de vooropgestelde criteria en onafhankelijke beoordeling selecteerden we de zones  Dender en Zuid-Oost Limburg. Zij gaan de komende twee jaar samen met ons een boeiende en innovatieve weg afleggen! Deze twee ‘prototypes’ zullen het bredere werkveld en beleid inspireren, en tegelijkertijd concrete en praktische inzichten, randvoorwaarden en een strategie aanreiken om dit op grotere schaal te brengen. De ervaringen van de zones Dender en Zuid-Oost Limburg zullen de weg banen naar de invulling van de andere zones in de toekomst. Een echt innovatief project dus!

De aftrap wordt al gegeven in de loop van de maand mei, waarin we samen met de projecten op intensieve tweedaagse gaan. Iedereen is vastberaden en enthousiast om er samen voor te gaan, het belooft een boeiend traject te worden!