Flanders Synergy let's work together
Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica in België is een wereldwijd centrum van uitmuntendheid voor geïntegreerde R&D, productie en algemene diensten. Het bedrijf heeft drie vestigingen in België (Beerse, Geel en Olen), die samen werk bieden aan 4200 mensen. Janssen Pharmaceutica is een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

De meer dan tachtig geregistreerde geneesmiddelen van het bedrijf worden wereldwijd gebruikt voor de humane geneeskunde, de diergeneeskunde en de materiaalbescherming. Het bedrijf is actief op zeer uiteenlopende ziektedomeinen, zoals inwendige geneeskunde, stoornissen van het centraal zenuwstelsel en oncologie. 
Janssen Pharmaceutica behoort tot Johnson & Johnson, één van de grootste gezondheidszorgbedrijven.
 

Waaruit bestaat de interesse en ervaring op het terrein van innovatieve arbeidsorganisatie?

Ook Johnson & Johnson, en daarmee Janssen Pharmaceutica, gaat al meerdere jaren doorheen verschillende reorganisaties in de zoektocht naar de beste organisatievorm. Gedegen kennis over het domein van organisatie-ontwerp, organisatievormen, functie-ontwerp blijkt niet gemakkelijk toegankelijk voor bedrijfsmensen, het domein zit op het kruispunt van verschillende disciplines. De overtuiging is er dat meer kennis verwerven en toepassen over organisatie- en functie-ontwerp ons helpt in onze missie om een innovatief bedrijf in de gezondheidszorg te blijven. Hiervoor kijken we naar Flanders Synergy om dit kennisdomein te ontsluiten en toegankelijk te maken voor ons.