Flanders Synergy let's work together
Moore stephens

Moore stephens

Moore Stephens Consulting: Uw uitdagingen, onze zorg 

Moore Stephens Consulting biedt geïntegreerde diensten aan op vlak van Strategie, Technologie, Operational Excellence, Innovatie en Subsidieadvies. We werken in multidisciplinaire teams om elke opdracht vanuit verschillende standpunten te benaderen. Met deze aanpak kunnen we onze cliënten met passende expertise begeleiden in elke fase die de organisatie doorloopt: starten, groeien, reorganiseren, ...

Een integrale benadering voor evoluerende organisaties: ons kompas voor sociale innovatie

Moore Stephens consulting wil vanuit een integrale aanpak evoluerende organisaties begeleiden in elke fase van hun bestaan.

Evoluerende organisatie? Organisaties krijgen voortdurend te maken met nieuwe uitdagingen. Succes staat of valt met het talent en competenties van de medewerkers in de organisatie en de manier waarop deze worden ingezet. Een onderneming moet zich voortdurend afvragen of haar producten, diensten en werkwijzen nog passen bij de huidige tijd. Meer dan ooit ligt de focus op sociale innovatie (Innovatieve Arbeidsorganisatie). 

Wat is sociale innovatie? Het anders inrichten van de werkprocessen om zo de kwaliteit van de arbeid voor medewerkers en de prestaties van de organisatie te verbeteren.

Integrale benadering als kompas? Welke ontwikkelingen en innovaties een onderneming ook beoogt, alle bouwstenen van een organisatie moeten op scherp staan. Dit vertrekkende vanuit een sterke visie, missie en strategie die de richting van de organisatie bepalen. De andere bouwstenen, gaande van het leiderschap tot de individuele medewerkers, moeten op een zo efficiënt mogelijke manier afgestemd zijn op elkaar (sociale innovatie). Dit leidt tot een hogere kwaliteit van de arbeid voor medewerkers en betere resultaten voor de organisatie.

Organisatiecultuur als leidend principe: De organisatiecultuur gebruiken we als leidend principe in het begeleiden van veranderingen die de organisatie doormaakt. Deze aanpak leidt ertoe dat de medewerkers vanaf het beginpunt worden betrokken zodat er een breed draagvlak wordt gecreëerd. Hiertoe is het belangrijk om de organisatiecultuur te typeren. Vervolgens of de huidige en gewenste organisatiecultuur op elkaar afgestemd zijn. Hoe meer alle elementen, gaande van leiderschapsrollen tot individuele medewerkers, in lijn liggen met elkaar, hoe succesvoller de organisatie zal zijn.

Onze expertise

De consultants van Moore Stephens beschikken over ruime ervaring in het optimaliseren van bedrijfsprocessen gecombineerd met evolueren naar meer mensgericht ondernemen. Uw uitdagingen zijn onze zorg. Onze expertise werd opgebouwd in verschillende sectoren. Bovendien beschikt Moore Stephens over gecertifieerde consultants voor Innovatieve arbeidsorganisatie (Flanders Synergy en ST-groep).  

Meer informatie

Meer informatie en praktijkcases kan u terugvinden op onze website. Bij interesse of vragen  kunt u ons bereiken op het nummer 011 87 89 19 of via lisa.vanroie@moorestephens.be (expert Sociale Innovatie). Uiteraard komen wij graag langs voor een vrijblijvend gesprek.