Flanders Synergy let's work together
Oesterbank vzw

Oesterbank vzw


Binnen ons moto ‘volwaardige toelevering garanderen met kansarme arbeidskrachten’ biedt Oesterbank met professionele middelen en volgens de modernste technieken zijn diensten aan de industrie
Met meer dan 400 werknemers, een oppervlakte van 39.000m², een vestiging in Oostende en in Nieuwpoort heeft Oesterbank naam gemaakt bij zowel multinationals als kmo’s inzake ‘supply chain, JIT producties, total supply solutions’. Deze activiteiten zijn niet gelimiteerd doch bevinden zich binnen montages, oppervlakte behandeling, picking en samplingorders.
 
Als beschutte werkplaats werft Oesterbank zijn medewerkers uit een specifieke doelgroep. Een uitgebreide ergonomie dienst en engineeringafdeling bedenkt de aangepaste werkmethodiek of creëert aangepaste installaties.
Onze strenge kwaliteitsnormen, gecertificeerd door de ISO9001-2008, garandeert alle verwachtingen van de klanten. 
 
 

Waaruit bestaat de interesse en ervaring op het terrein van innovatieve arbeidsorganisatie?

Binnen de doelstelling van Oesterbank krijgt de werknemer een centrale plaats. Arbeidsvreugde, motivatie, betrokkenheid enz. behoort tot de bedrijfscultuur van Oesterbank. 
 
Innovatie zit reeds diepgeworteld binnen de strategische aanpak, zowel in de infrastructuur, productieprocessen, werkmethodiek alsook in de arbeidsorganisatie.
 
Binnen de aangehaalde context werden reeds diverse innovatieve projecten uitgevoerd en bekroond.
Een voorbeeld hiervan is het ESF project in 2007: innovatieve arbeidsorganisatie: reorganisatie met automatisatie tot behoud van de tewerkstelling.
 
 

Zijn er projecten rond sociale innovatie lopende (eventueel in samenwerking met FS)?

“commerciële innovatie in de sociale economie” in samenwerking met de POM West-Vlaanderen
“innoverende aanpak van de ergonomie” in samenwerking met prof.dr.ir. A. Spaepen (KUL)
“innoverende projecten in de sociale economie” in samenwerking met de federale overheidsdienst Maatschappelijke Integratie Armoedebestrijding en sociale economie
“activerende arbeidsorganisatie” ESF oproep 112/project 2098: “corrigerende zelfsturende teams” in samenwerking met Flanders SynergyContactgegevens en contactpersoon

Oesterbank vzw
Vaartblekersstraat 15
8400 Oostende
T 059 80 16 73 - F 059 80 66 28