Flanders Synergy let's work together
Alprocor Belgium bvba

Alprocor Belgium bvba

Alprocor is het enige selectiebureau in België dat uitsluitend gespecialiseerd is in Ingenieurs en Supply Chain profielen op master niveau.
 

Alprocor biedt oplossingen voor twee belangrijke HR uitdagingen:

  • Unieke aanpak door de samenwerking met een groot kanalennetwerk voor het vinden van ingenieurs en supply chain profielen van junior tot (algemeen) directieniveau
  • Gestructureerde en geïntegreerde oplossing voor het in kaart brengen van KernTalenten en Kerncompetenties voor Persoonlijke en Professionele Ontdekking en Ontwikkeling voor Succes en Successieplanning (K-POS)


Alprocor voert een gedegen selectie, screening en assessment uit waar de KernTalenten, competenties, vaardigheden en know how van de kandidaat moeten matchen met de gevraagde competenties, skills, talenten, persoonlijkheid, mentaliteit, cultuur en know how van de klant en vice versa. Alprocor heeft 25 jaar ervaring met meer dan 8.000 geïnterviewde ingenieurs & supply chain profielen.

Alprocor draagt een gepersonaliseerde aanpak hoog in het vaandel: onze kandidaten en onze klanten zijn even belangrijk. We werken graag mee aan positieve lange termijn resultaten voor beide partijen!

 

Waaruit bestaat de interesse en ervaring op het terrein van innovatieve arbeidsorganisatie?

Een K-POS project van Alprocor koestert talent. Het vertrekpunt van K-POS zijn de sterke KernTalenten van de medewerkers: die aspecten waarvoor ze zich spontaan met hart en ziel willen inzetten. We adviseren onze klanten over mogelijke trainingen, cursussen of opleidingen om dit potentieel maximaal te ontplooien.

Het geeft hen de zekerheid dat de verworven competenties ook effectief beklijven én dat hun medewerkers ze graag en met zin voor persoonlijke groei willen toepassen. Deze eigentijdse en bijzonder succesvolle aanpak van Alprocor in functie van Talent- en Motivatiemanagement, gekoppeld aan Retentiebeleid en Job Crafting, is een uniek instrument om een geïntegreerde én-én aanpak te garanderen.

Een K-POS project start met een grondige definitie van het doel, de fasen, de concrete aanpak en de vereiste output. Een gedetailleerde terugkoppeling naar zowel de medewerker als de leidinggevende en/of HR hoort hier bij. Het is ook mogelijk de KernTalenten en Kerncompetenties op groepsniveau in beeld te brengen. Dit helder overzicht van potentieel en leemtes vormt de basis voor POP én successieplanning.

De teamleden leren van elkaars KernTalentenconstellatie: het brengt hen tot meer begrip van elkaars aard, potentieel en intrinsieke motivatoren. Ook helpt het hen beter samen te werken, overkoepelende en/of algemene taken op een meer natuurlijke wijze te verdelen en de groepsprestaties merkbaar te verhogen. Natuurlijk besluit deze fase weer met heldere, concrete actiepunten.