Flanders Synergy let's work together
La vie est belle, innoveren kan je leren
La vie est belle, innoveren kan je leren

La vie est belle, innoveren kan je leren

La vie est belle is een West-Vlaams bedrijf bij Brugge dat biologische vegetarische producten maakt, waaronder burgers en falafels. Voor zaakvoerder Stefaan Deraeve is duurzaam ondernemen geen modewoord. Het is voor hem een weg waaraan hij al ruim 25 jaar timmert, met niet alleen veel zorg voor product en proces, maar ook voor zijn medewerkers.

Met succes, het bedrijf groeit. De laatste drie jaar ging het van 10 naar 25 medewerkers. En hiermee stelde zich een nieuwe uitdaging. Stefaan: “We voelden dat we de sfeer van werken in 2015 aan het verliezen waren. Vroeger, met een kleinere groep, werkten we spontaan samen, om alles klaar te krijgen, maar ook om samen nieuwe zaken uit te werken. Zo konden we snel en soepel problemen oplossen, en zelfs vernieuwen. Met de groei zijn we meer en meer in silo’s gaan werken: voorbereiding - productie - verpakking. Hoe hou je mensen daarin betrokken? Die cultuur van samenwerken, wilden we terug binnenbrengen, ook bij de nieuwe medewerkers. Om ergonomische redenen waren we al gestart met roteren en opleiding voor een bredere inzetbaarheid van medewerkers, maar er was meer nodig.”

Streven naar meer betrokkenheid

Stefaan maakte kennis met WIFI2020 en nam samen met zoon Karel, die ook in de zaak werkt, en zijn productiemanager Jente deel aan het innovatielab ‘Innoveren kan je leren’. Dankzij dit innovatielab kregen ze nieuwe inzichten. Karel: “We hebben geleerd om terug meer in groep te doen, en vooral ook mensen van de werkvloer te betrekken in nieuwe ideeën in plaats van die top-down op te leggen.”

Productiemanager Jente zette al concrete stappen: “Ik laat de medewerkers binnen productie nu al meer dingen zelf opnemen, omdat ik hen dat ook wel zag doen, en je ziet het effect. Natuurlijke leiders staan op, ze regelen meer onder elkaar. Ik sleutelde ook aan onze competentiematrix, een overzicht van wie wat kan. Die was te omslachtig en daardoor niet bruikbaar. Nu is die dat wel, en vooral, ik heb ook preferenties in kaart gebracht en hou daar zoveel mogelijk rekening mee: wie wil wat doen. Voor de mensen is dat belangrijk, dat ze het gevoel hebben dat er echt naar hen geluisterd wordt.”

Alles op spoor dan? Karel: “Er zijn zeker nog vragen. De groep wil weten hoe ze samen kunnen groeien. Dat moeten we nog helder krijgen.” Stefaan wil tot slot nog het volgende kwijt: “In WIFI2020 wordt een hogere flexibiliteit nogal als troef naar voren geschoven, en dat is belangrijk, maar nog belangrijker voor mij is dat ik leerde hoe ik mijn visie en waarden beter kan koppelen aan de organisatie, het DNA kan vertalen naar de vloer, hoe je tout court mensen meer kan betrekken.”

Ook interesse? Neem vanaf 16 mei deel aan een nieuwe innovatielab ‘Innoveren kan je leren’. Via het innovatielab kan je zicht krijgen op de eigen arbeidsorganisatie en word je op weg gezet om je als organisatie efficiënter en flexibeler te organiseren, en meer betrokkenheid en eigenaarschap te creëren op de werkvloer. 

Dit artikel werd gepubliceerd in het magazine Flanders Synergy Inspireert - editie 13 - maart 2018. Tekst: Alimento