Flanders Synergy let's work together
Langer werken met goesting

Cases

Laat u inspireren en doe meer kennis op van een verandertraject bij het lezen van en kijken naar onderstaande cases.  

 • "Van winkelverantwoordelijke naar trajectcoach: ik moest leren loslaten!"

  Marina werkt als trajectcoach bij kringloopwinkel Ecoso. Door het introduceren van IAO zag zij haar functie van winkelverantwoordelijke veranderen in een rol van trajectcoach. In het filmpje getuigt ze openhartig over hoe dit niet alleen de inhoud van haar werk veranderde, maar vooral ook de manier waarop zij leiding geeft aan medewerkers.

 • "Vroeger werd er continu geproduceerd, nu werken we van start tot einde in flow."

  Sandra werkt als monitor bij het Sociale Eonomiebedrijf Zonnehoeve production. Zij legt uit hoe de uitvoerende en regelende processen binnen de verpakkingsafdeling van Zonnehoeve zijn veranderd. 

 • "Er moet constant aan het team gewerkt worden, zodat de realisaties niet vervagen."

  Kristien werkt al 42 jaar bij de Oesterbank in Oostende. Zij heeft als 'ancien' veel veranderingen in dit Sociale Economiebedrijf van de kust zien en voelen gebeuren. Zij deelt haar ervaringen van het introduceren van IAO-teams binnen de Oesterbank.

 • "Als er een schakel ontbreekt, hebben we geen goed functionerend team."

  Veronique Willems werkt als teamcoach bij vzw De Springplank. Binnen deze organisatie uit de Sociale Economie gingen ze aan de slag met de verschillende bouwstenen van IAO. Veronique licht toe hoe ze de taakgerelateerde, functionele elementen binnen een team hebben aangepakt.

 • Op zoek naar MIER-goesting

  Op zoek naar MIER-goesting

  Een boeiende zoektocht naar een nieuwe organisatiestructuur voor Puuur

  ‘Meer goesting en autonomie voor de medewerkers’, daar was Puuur in 2015 naar op zoek. Toen nog een strategische prioriteit die verder vorm moest krijgen, ondertussen is het een boeiende reis geworden met een nieuwe, innovatieve arbeidsorganisatie als einddoel. Een reis waarbij we ook de komende jaren ongetwijfeld nog heel wat uitdagingen zullen tegenkomen.

  Terug...

 • Werken aan morgen

  Werken aan morgen

  Door middel van begeleiding en opleiding stoomt Levanto werkzoekenden klaar om (opnieuw) de arbeidsmarkt te betreden. Met de slogan ‘Levanto werkt aan morgen’ hebben ze een onderscheidende missie die beter blijft plakken dan kauwgom aan de onderkant van je schoen.

  We knoopten het gesprek aan met Phil Daenen, de man met hoogstwaarschijnlijk de meest originele, maar ook meest toepasselijke rolomschrijving die we tot nu toe zijn...

 • Thank God it's monday!

  Thank God it's monday!

  Verslag van de getuigenis van Vivaldis Interim tijdens het FS Congres 2016

   

  Het lijkt een transitie uit het boekje: uitzendorganisatie Vivaldis Interim, die van een traditionele centraal geleide organisatie, een organisatie met zelfsturende teams werd. In een inspirerend vraaggesprek vertellen CEO Anke Ulens en HR Manager Koen Lambrechts over dit traject, waarbij het IAO canvas van Flanders Synergy als uitgangspunt diende. "De enige...

 • Partena: De gezonde reflex

  Partena: De gezonde reflex

  Vorig jaar rond deze periode draaide de kantorenwerking van Partena eindelijk weer naar behoren. Na de alliantie, op 1 januari 2014, met het vroegere Euromut kende de organisatie gedurende enkele maanden ICT problemen die hun core business zwaar onder druk zetten. Het gevolg: hoge werkstress, dalende arbeidskwaliteit, veel ziekteverzuim en vertrekkende klanten, … De alliantie, de daaropvolgende problemen en de veranderende ziekenfondswereld...

 • Trots op de BH-bandjes

  Trots op de BH-bandjes

  Van de Velde NV, gekend van merken als Marie-Jo en Prima Donna, heeft als missie "Shape the body and mind of woman". Om dit te realiseren maken ze prachtige lingerie met de perfecte pasvorm. Geen eenvoudige missie en daarom doen ze beroep op al hun talenten binnen de organisatie.

  Enkele jaren geleden hebben ze de volledige Vlaamse productie anders georganiseerd. Waar dat vroeger elke stikster een klein stukje van bijvoorbeeld een...

 • Vijf jaar Flanders Synergy

  Vijf jaar Flanders Synergy

  Flanders Synergy bestaat vijf jaar en dat hebben we gevierd tijdens het Vijfde Flanders Synergy Congres op 21 oktober. Lees het Live Magazine voor interessante artikels, boeiende interviews en toffe foto's. Wil jij weten wat FS de voorbije jaren gedaan heeft, dan zal deze video jou een goede indruk geven. 

  Ben je benieuwd naar meer, dan mag je altijd ons team contacteren voor meer uitleg. 

 • Buitengewoon

  Buitengewoon

  De Oesterbank heeft een heel erg mooi verandertraject afgelegd. Niemand beter dan Luc Rosseel, algemeen directeur, kan dit verhaal met passie en enthousiasme brengen. Bekijk het filmpje en laat je inspireren.