Flanders Synergy let's work together
Opleidingstraject: Innovatief werken bij lokale besturen
Opleidingstraject: Innovatief werken bij lokale besturen

Opleidingstraject: Innovatief werken bij lokale besturen

We gaan met z’n allen langer moeten werken en we streven naar meer welzijn op het werk. En hoe je het draait of keert, dat kan enkel als er jobs zijn waar mensen gezond en met werkgoesting aan de slag kunnen (blijven). Kan het werk zo worden georganiseerd dat mensen meer initiatief en verantwoordelijkheid nemen, en toch minder werkdruk ervaren? Kan het werk zo worden georganiseerd dat mensen het met een grotere betrokkenheid en meer goesting doen?

Ja, dat kan, mits een integrale aanpak. Vanuit de beleidsdoelstellingen gaan we de processen uiteenrafelen en een klantgerichte organisatiestructuur uittekenen, waar teams de bouwstenen van vormen. Zo komen diensten tot stand waarin mensen interessanter en uitdagender werk krijgen en kunnen samenwerken aan een gezamenlijk doel – met een betere dienstverlening tot gevolg.

Tijdens deze 4-daagse opleiding willen we mensen uit lokale besturen inzichten geven in het anders inrichten van organisaties, teams en jobs. Naast theoretische inzichten krijgen de deelnemers verschillende getuigenissen vanuit de praktijk (gemeente, stad, school, woonzorgcentrum,...) te horen en te zien. En als deelnemer gaat u ook zelf aan de slag in uw eigen bestuur aan de hand van tussentijdse opdrachten. 

De sessie is een coproductie van Diverscity en Flanders Synergy.

Programma

De opleiding bestaat uit 4 volle dagen en gaat telkens door op de locaties waar ook de praktijkcases aan bod komen. We starten telkens om 9.30u en ronden af tegen 16.00u. De opleiding gaat door op volgende dagen:

  • Dinsdag 20 september 2016
  • Donderdag 20 oktober 2016
  • Dinsdag 22 november 2016
  • Dinsdag 13 december 2016

Meer informatie over het opleidingstraject, over de agenda met inhoud en de leerdoelen per dag, kan u hier lezen.

Doelgroep

Secretarissen, directieleden, leden van het managementteam, stafmedewerkers organisatieontwikkeling en personeelsbeleid, burgemeesters, schepenen personeel en OCMW-voorzitters uit steden, gemeenten, OCMW’s, intercommunales, politie- en hulpverleningszones, .... Het aantal is beperkt tot 18 deelnemers. 

Inschrijvingsmogelijkheden

Inschrijven kan tot 1 juli 2016, via inschrijvingsformulier.