Flanders Synergy let's work together
Een nieuwe school, een nieuw geluid: back to basics

Een nieuwe school, een nieuw geluid: back to basics

Op 13 oktober 2016 waren ze al te gast op onze dag van de slimme school, waar ze aan de hand van een poster hun organisatiestructuur voorstelden in de innovatiegalerij. Nu kan je de kleuter- en lagere school Kosmos ook bekijken op veranderwijs.nu. Dit is een nieuw platform voor innovatie in onderwijs, op initiatief van de Koning Boudewijnstichting en een aantal onderwijsvernieuwers waaronder Flanders Synergy.

Veranderwijs.nu ging een kijkje nemen in deze basisschool, die gekenmerkt wordt door een heel sterke visie en een teamgebaseerde organisatiestructuur. “Het is een sterk leerlinggerichte school; een school die volop inzet op ecologie en op een hoog welbevinden van het volledige schoolteam. Het is een school waar de poetsvrouw deel uitmaakt van het team logistiek, waar iedereen betrokken is en waar het kind eigenaar is van zijn eigen leerproces. Leerkrachten werken in zelfsturende teams waarbinnen zij kunnen inzetten op hun eigen talenten. Deze teams vormen de motor van de school; de levende visie die zij hanteren is de brandstof. Dit is een school van back to basics.”

Wil je meer weten over deze school. Bekijk dan zeker het filmpje, of lees het uitgebreide interview met directeur Linda Avet op veranderwijs.nu. Naast Kosmos vind je op dit platform nog tal van andere voorbeelden van innovatieve scholen.