Flanders Synergy let's work together
Eendaagse opleiding teamborden binnen scholen

Eendaagse opleiding teamborden binnen scholen

Op 8 februari 2018 organiseren we een ééndaagse opleiding rond het gebruik van teamborden in scholen. Het gebruik van teamborden is niet nieuw. Binnen Lean wordt het al geruime tijd gebruikt om het samenwerken in teams te ondersteunen en continu te verbeteren. Met het project ‘onderwijs slim organiseren’ introduceren we dit instrument ook in scholen.

Het teambord is een goed hulpmiddel om teams van leerkrachten te helpen opstarten. Het bord en de methodiek die erbij hoort, zorgt ervoor dat de neuzen in dezelfde richting wijzen en teamleden worden aangemoedigd om uitdagingen te helpen opnemen binnen het team. Het zorgt ook voor interactie en transparantie, waarbij het efficiënt en kort vergaderen wordt gepromoot en waarbij inhoudelijke discussies (buiten de teambordsessie) worden gevoerd met degenen die ze moeten voeren. 

Maar hoe ziet een teambord eruit? Hoe zet je een teambord op? En hoe begeleid je een teambordsessie? Dit en veel meer kom je te weten tijdens deze opleiding.

Voor wie?

  • Medewerkers van scholen die zich slim organiseren en teamwerking vooropstellen
  • Pedagogische begeleiders die scholen willen ondersteunen bij de introductie en gebruik van teamborden

Wanneer?

Donderdag 8 februari 2018 van 9u tot 16u.

Waar?

We zijn te gast bij Stedelijk Lyceum Hardenvoort te Antwerpen, een school waar het gebruik van het teambord reeds enige tijd ingang vindt. Tijdens de opleidingsdag vertellen ze ons meer over hun ervaringen en geven ze enkele tips & tricks. Lees hier alvast hun verhaal.

Praktische bereikbaarheid:

Kostprijs

Voor Flanders Synergy leden en scholen uit onze lerende netwerken bedraagt de kostprijs 100 euro excl. BTW per deelnemer. Niet-leden betalen 125 euro excl. BTW per deelnemer.

Inschrijven

Interesse? Schrijf je in via deze link.

Wil je graag een begeleiding in de eigen school? Contacteer ons en wij zorgen voor een aanbod op maat.

Meer informatie over het project onderwijs slim organiseren vind je op onze website.