Flanders Synergy let's work together
Boek
Boek

Boek "Op grote schaal scholen slim organiseren"

Verplichte schaalvergroting in onderwijs: hoe pak je dit slim aan?

Schaalvergroting is een hot item, ook in het onderwijs. De afgelopen jaren zijn er grote schoolorganisaties ontstaan die een ruimer studieaanbod en een bredere centrale ondersteuning hebben. Deze ontwikkeling brengt professionalisering met zich mee, maar roept ook vragen op. Zullen scholen wel snel genoeg kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen? En zullen leerkrachten en leerlingen er zich thuis voelen?

Op grote schaal scholen slim organiseren stuurt al wie bij onderwijs en non-profit betrokken is in de richting van verandering. Ver weg van bureaucratie en logge structuren inspireert het om alle betrokkenen met plezier te laten samenwerken. Aan de hand van concrete stappen vertelt het boek hoe, via slimme teams en een nieuwe rol voor leidinggevenden, de kernopdrachten van organisaties worden versterkt. Voor iedereen die een nieuwe weg in wil slaan, is dit boek de ideale inspiratiebron.

 

Over de auteurs

Het boek werd geschreven door onze collega Tom Van Acker en Yves Demaertelaere. 

Tom Van Acker is Senior Consultant Innovatieve Arbeidsorganisatie en projectleider bij Flanders Synergy. Hij is gespecialiseerd in het visiegedreven organiseren. Hij begeleidt de organisaties bij hun verandering en groei en creëert betrokkenheid bij medewerkers opdat zij bereid zouden zijn om steeds betere resultaten te leveren.

Yves Demaertelaere is Senior Consultant Innovatieve Arbeidsorganisatie en Profesioneel bestuurder – Sectorverantwoordelijke Gewoon Onderwijs en Algemeen Directeur van de onderwijsinstellingen Broeders van Liefde. Hij bekleedt tal van bestuursfuncties in onderwijs en geeft mee het onderwijsbeleid inhoud.

 

Hoe bestellen?

Wil jij je eigen exemplaar? Bestel het via dit formulier! Heb je nog een vraag? Mail dan naar Gard en ze helpt je met plezier verder.