Flanders Synergy let's work together
Inspiratiesessies onderwijs slim organiseren
Inspiratiesessies onderwijs slim organiseren

Inspiratiesessies onderwijs slim organiseren

Ons onderwijs staat onder druk: leerlingenpopulaties zijn heel divers, de toekomst is onvoorspelbaar, het innovatief vermogen van het onderwijs wordt uitgedaagd. Leerkrachten en directies voelen zich vaak overrompeld door 101 dingen. Hoe gemotiveerd ze ook zijn, ze zeggen vaker het onderwijs vaarwel.

In een interactieve workshop pleit Tom Van Acker voor een nieuwe organisatiestructuur: van een bureaucratische onderwijsorganisatie die hiërarchisch en functioneel is opgebouwd naar een flexibele en vlakke onderwijsorganisatie waarin multidisciplinaire teams samen werken voor een community van leerlingen, over leerjaren en vakken heen. Tom toont hoe scholen de voorwaarden kunnen creëren om van leraren sterke, gepassioneerde teamspelers te maken, die voldoende eigen beslissingsvermogen hebben om greep te krijgen op hun complexe opdracht en de talenten van leerlingen ten volle kunnen ontplooien.

Deze interactieve workshop kan aangevraagd worden tegen 600 euro excl. BTW voor een sessie van een halve dag. Bij aankoop van minimum 30 boeken 'scholen slim organiseren' (besteld via Flanders Synergy) komt Tom Van Acker een halve dag gratis op bezoek om deze interactieve workshop te geven. 

Wil je graag nog dieper ingaan op het thema, dan kan je ook kiezen voor uitgebreidere workshops van een volledige dag, of twee dagen.

Interesse?

Neem contact op met Hakima El Meziane