Flanders Synergy let's work together
Lerend Netwerk in de zorg
Lerend Netwerk in de zorg

Lerend Netwerk in de zorg

Bij steeds meer organisaties in de zorgsector groeit het besef dat de manier waarop we vandaag zorg organiseren niet duurzaam is, zeker niet wanneer we zien dat de vergrijzing alleen maar toeneemt. Daar kunnen we verandering in brengen door anders, innovatief te organiseren. 

Flanders Synergy wil hierbij helpen. We laten zien wat de consequenties zijn van de huidige organisatiestructuur in de zorg en reiken mogelijkheden aan om die te veranderen, te herontwerpen. Op basis van onze ervaring en wetenschappelijk onderzoek hebben we de het IAO-canvas (zie onderstaand figuur) ontwikkeld om te komen tot een zorgorganisatie die innovatief (georganiseerd) is en antwoorden kan bieden op de huidige problematiek. 

Tijdens een lerend netwerk begeleidt Flanders Synergy organisaties die hun organisatiestructuur tegen het licht willen houden in een verandertraject van ongeveer 10 maanden. In deze periode wordt er stapsgewijs gewerkt op de verschillende aspecten van een het IAO-canvas. We brengen vier tot maximaal zes organisaties samen in deze werkvorm zodat deelnemers niet enkel van ons kunnen leren, maar ook van elkaar. Deelnemers worden begeleid en geadviseerd door experts van Flanders Synergy.

Deze integrale benadering wordt in overleg en op maat van uw organisatie toegepast.

Inbegrepen in een lerend netwerk: 

  • Intake gesprek
  • 2-daagse Kickoff (incl. overnachting en maaltijden)
  • 3 intensieve trainingssessies

Deelnameprijs per organisatie: €7.000*

Organisaties die naast het lerend netwerk ook graag indidvidueel begeleid willen worden, kunnen beroep doen op een gecertificeerde adviseur. Zij kunnen gebruik maken van onderstaande pakketprijzen: 

Lerend netwerk + 4 individuele begeleiding momenten: €10.000*
Lerend netwerk + 8 individuele begeleiding momenten: €13.000*
Lerend netwerk + 10 individuele begeleiding momenten: €14.000* 

*20% korting voor leden van Flanders Synergy