Flanders Synergy let's work together
Tzatziki

Tzatziki

Proef en beleef de kwaliteit van je job

Wil je weten wat zinloze arbeid met een mens doet?  Wat het verschil is tussen actieve en passieve jobs? Waarom het zo belangrijk is om aandacht te schenken aan een goede arbeidsorganisatie? Neem dan deel aan het Tzatziki-spel. 

Flanders Synergy ontwikkelde in samenwerking met VOV lerend netwerk en ESF een simulatiespel dat op een laagdrempelige manier mensen laat kennismaken met de invloed van arbeidsorganisatie. Het klassieke model van Karasek, dat gebruikt wordt om de kwaliteit van jobs in te schatten, komt hierin echt tot leven.

Tijdens het spel dienen de deelnemers in teams eenvoudige tzatziki hapjes te maken. De condities die hierbij gecreëerd worden zorgen ervoor dat de deelnemers ervaren dat de manier waarop je het werk opdeelt en verdeelt zeer belangrijke gevolgen heeft. Dit zowel op de prestaties van de organisatie als ook op de kwaliteit van de arbeid van de werknemers. 

Het hoge belevingsaspect van het spel - het leren door het te ervaren - maakt het uitermate geschikt voor een breed doelpubliek: arbeiders, bedienden, leidinggevenden, stafdiensten, bedrijfsleiders. Meer informatie over het spel en de voorwaarde om dit te kunnen spelen kan je lezen in dit document